2014, un an prost sau exceptional?

Cu toate acestea, studii efectuate in mai multe regiuni viticole ale lumii, si chiar studii efectuate in anii `60 de specialistii nostri Stefan Teodorescu, Valeriu D. Cotea, Mihai Macici, V. Stoian si altii, au prezentat unele aspecte ale influentei factorilor ecoclimatici proprii regiunilor nostre viticole asupra calitatii strugurilor si vinurilor. In lucrarile distinsilor domni se evidentiaza variatiile aciditatii si continutului in zahar la soiurile pentru vinuri albe si rosii cultivate in diferite regiuni viticole, stabilindu-se astfel unele particularitati ale influentei conditiilor climatice. In legatura cu compozitia vinurilor , se prezinta date referitoare la aciditate, extractivitate si la intensitatea coloranta a vinurilor rosii.

Deci, daca viticultorii au reusit sa mentina sanatoasa vita-de-vie pana in acest moment e bine. Nu ne mai ramane decat sa ne rugam si sa speram ca de acum nu va mai ploua, cel putin nu asa des.
Comentarii
Trimiteți un comentariu