Beciul Domnesc Grand Reserve
Dupa o lunga pauza m-am hotarat sa mai cobor si eu in beciul meu, care nu e tocmai domnesc dar ofera conditii foarte bune de pastrare, si ce am gasit acolo mi s-a parut de-a dreptul interesant.
Beciul Domnesc, nu cel pe care il stiti din supermarket ci acela pe care-l veti vedea doar in restaurante si magazine specializate, adica Grand Reserve.
Din aceasta noua gama de la Vincon Vrancea am degustat un Cabernet Sauvignon din 2010 care m-a impresionat placut nu doar prin calitate ci si printr-un pret de lista excelent: 18ron la producator. In banii astia Vincon ne ofera un Cabernet S. din 2010, maturat 18 luni in baricuri, cu o culoare de un rosu rubiniu intens si nas mirobolant cu note de visine, afine, gemuri si dulceturi acompaniate in plan secund de ciocolata, tabac si lemn de stejar ars.
Ajungem la partea gustativa unde aromele mai sus mentionate se mentin, insa, aici descopar si un punct slab al acestui vin: lipsa de corpolenta. Fiind un Cabernet S. ma asteptam la un gust plin, robust, insa este exact invers, subtirel si moale precum un Pinot Noir. Bineinteles, acest aspect reprezinta un punct slab in viziunea specialistilor. Consumatorii profani acestei lumi il vor aprecia cu siguranta tocmai pentru acest gust lejer si mai ales pentru pretul accesibil.
Probabil ca undeva in toamna va incepe sa apara prin restaurante pana atunci, noi vom degusta alte vinuri bune romanesti si nu numai. AVE BACCHUS :)
Beciul Domnesc, nu cel pe care il stiti din supermarket ci acela pe care-l veti vedea doar in restaurante si magazine specializate, adica Grand Reserve.
Din aceasta noua gama de la Vincon Vrancea am degustat un Cabernet Sauvignon din 2010 care m-a impresionat placut nu doar prin calitate ci si printr-un pret de lista excelent: 18ron la producator. In banii astia Vincon ne ofera un Cabernet S. din 2010, maturat 18 luni in baricuri, cu o culoare de un rosu rubiniu intens si nas mirobolant cu note de visine, afine, gemuri si dulceturi acompaniate in plan secund de ciocolata, tabac si lemn de stejar ars.
Ajungem la partea gustativa unde aromele mai sus mentionate se mentin, insa, aici descopar si un punct slab al acestui vin: lipsa de corpolenta. Fiind un Cabernet S. ma asteptam la un gust plin, robust, insa este exact invers, subtirel si moale precum un Pinot Noir. Bineinteles, acest aspect reprezinta un punct slab in viziunea specialistilor. Consumatorii profani acestei lumi il vor aprecia cu siguranta tocmai pentru acest gust lejer si mai ales pentru pretul accesibil.
Probabil ca undeva in toamna va incepe sa apara prin restaurante pana atunci, noi vom degusta alte vinuri bune romanesti si nu numai. AVE BACCHUS :)
In sfarsit am gasit pe cineva care sa imi confirme parerea mea despre vinul asta pe care il ador. Si da, ma numar printre cei catagolati drept consumatori profani. Iar daca tot vorbim despre vinurile de la Vincon, intr-adevar Beciul Domensc Grand Reserve este senzational. Acum se gaseste si in magazinele mai cu staif, nu doar in restaurante. Iar de la Beciul Domnesc imi mai place cel alb, sec, Sarba. Tare curioasa sunt despre ceva pareri avizate :)
RăspundețiȘtergereBeciul Domensc Grand Reserve - fara cusur. E o diferenta fata de Beciul Domnesc simplu, care nici el nu e rau. E un pic mai"apos" daca pot spune asa....Diferenta o da pretul, mi se pare normal.... Beciul Domnesc rose mie imi place tare mult...E de remarcat ca vinurile de la Vincon sunt "cinstite", sunt din struguri, acum...ca unul e mai aromat, altul mai apos sau mai stiu eu cum...e chestie de gust.
RăspundețiȘtergere