GENERATIA 9

Generatia 9 este clubul in care se reunesc toti tinerii somelieri si nu numai. A pornit de la ideea construirii unui grup restrans in care sa ne intalnim periodic pentru a degusta diferite vinuri. De aici pana la oficializarea lui nu a fost decat un pas. Acum, intalnirile clubului "Generatia 9" sunt deschise atat tuturor somelierilor cat si bloggerilor, inginerilor tehnologi in vinificatie, barmanilor etc. Astfel incat, la intalnirile clubului fiecare membru afla ceva de la altul.
Ideea oficializarii clubului mi-a venit in timp ce discutam cu doi prieteni somelieri de aceeasi varsta cu mine (Laura Serban si Adrian Zlotea). Impreuna cu ei, dar si cu Iulian Grigorescu, Mihai Dumitru, Fratila Catalin si Mihai Visoiu am oficializat clubul prin semnarea unui certificat simbolic de catre toti cei mentionati (fig. 1). Aceasta s-a intamplat la prima intalnire ce a avut loc la Pensiunea Feteasca Neagra din Valea Calugareasca.


fig.2

La cea de a doua intalnire a clubului "Generatia 9" cei prezenti au avut ocazia sa cunoasca noi oameni din industrie, sa lege prietenii cu acestia si sa deguste cateva dintre cele mai apreciate Merlot-uri din tara (fig. 2). Printre cei prezenti amintim: Irinel Macici, Iulian Grigorescu - http://www.blog.pistoanebaricate.ro/, Mihai Visoiu - somelier la rest. Rossetya, Mihai Dumitru - inginer tehnolog in vinificatie, Fratila Catalin - bar specialist si alti dragi colegi carora le multumim.
fig. 3

Multumim restaurantului Stradivaris din Bucuresti, bulevardul Basarabiei, pentru gazduire. Am apreciat la acest restaurant in special serviciile si lista de vinuri care era foarte bine elaborata.




A treia intalnire a clubului "Generatia 9" a fost si cea mai frumoasa, somelierii si bloggerii prezenti avand posibilitatea de a se intoarce in timp la resedinta celebrilor paharnici Radu Serban si Serban Cantacuzino de pe teritoriul comunei Comana. Aici am fost intampinati de Domnul Tarii Vlad Tepes si de Marele Paharnic Bogdan Iulian Gheorghe care ne-a aratat cum se bea vinul in Evul Mediu. Dupa aceasta scurta introducere, somelierii secolului XXI si-au activat simturile si discursurile pentru a-i prezenta Marelui Paharnic vinurile moderne care aproape au atins perfectiunea.


As vrea sa numesc somelierii prezenti la acest eveniment si sa le multumesc pentru sustinerea acestei frumoase idei: Istvan Pentek, Stelian Stefan, Panainte Denisa, Mihai Dumitru, Vlad Buruga, Iulian Grigorescu, Valentin Zaharia cat si bloggerului Razvan Stoenescu - www.vin2.ro, Simonei Mardale - manager 18 lounge si bineinteles Marelui Paharnic Bogdan ii multumim pentru invitatie.

Comentarii

  1. Daca ai sa lasi clubul deschis tututor ai sa ajungi la supa reincalzita a Top Hospitaly unde se aduna 500 de persoane care nu se cunosc intre ei. Propun sa faceti 1. o asociatie conform legii, trebuie 3 membri fondatori minim, costa vreo 2000 lei in total. 2. sa primiti numai ultra exclusivist. 3., sa va faceti reclama asa incat sa vrea toti sa vina cu voi. Contra serviciilor de consultanta sunt de acord sa fiu declarat membru fondator onorific.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult dle Mihai, sunteti pe lista de membrii fondatori!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

VIN DE SOMMELIER - interviu cu blog.pistoanebaricate.ro/

Beciul Domnesc Grand Reserve