Amarone della Valpolicella 2008
Am
degustat la “Vinoteca mea” magazinul prietenului nostru Marius Man, un Amarone
della Valpolicella 2008 produs de Santa Sofia din cei mai buni struguri cultivati
pe dealuri stancoase. Obtinut din 70% Corvina, 25% Rondinella si 5% Molinara,
struguri uscati pe un pat de paie asezat in soare timp de 4 luni pierzand
astfel in jur de 30% din apa pe care o contin.
Producatorul spune, pe site-ul
sau, ca pentru acest vin foloseste doar mustul de la prima presare usoara
insemnand 40 de litrii la 100 de kg, iar pentru a continua povestea la acelasi
nivel, vinul este maturat in butoaie mari de stejar (aprox. 800-1000l) timp de
36 de luni si invechit la sticla pentru o perioada de 12 luni.
Cuvantul
de ordine pentru acest vin este: intensitate. Aromele sunt intense, gustul este
intens insa, taninurile sunt mai catifelate comparativ cu alte vinuri mari
italienesti precum Barolo, Brunello etc.
M-a
incantat cu o culoare rosu granat, cu arome intense de tabac si lemna ars ce se
impleticesc ca intr-o spirala cu aromele de coacaze negre, prune uscate si
visine. Gustul este delicat, plin, oferind senzatia de cald
și catifelat, alaturi de care se
regasesc note intense ca gemul de visine, migdale si prune uscate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu