Corcova si Printul Anton Bibescu



Bibestii, veche familie boiereasca in care s-a nascut Anton, fiul cel mare al domnitorului Gheorghe Bibescu.

La Paris, locul in care si-a trait mare parte din viata, printul era cunoscut ca Antoine Bibesco, efect al limbii franceze asupra unui nume romanesc. Tot aici in capitala Frantei, se afla si cel mai bun prieten al sau, Marcel Proust.

 
 
Anton Bibescu
In portofoliul sau de proprietati se afla conacul de la Corcova inconjurat de aproximativ 2000ha vita-de-vie dintre care 100 erau de vita nobila. In jurul anului 1920 a adus un specialist viticol din Franta in vederea obtinerii vinurilor de calitate.

De profesie avocat, diplomat si scriitor, atunci cand isi dorea sa scape de stresul cotidian se retragea in linistea conacului unde medita asupra faptelor si vietii satramosilor sai. Peisajul de toamna cu viile roditoare de pe dealurile insorite ale Mehedintilor ii umpleau sufletul de fercire.

 
Facand un salt din frumoasa epoca ajungem in zilele noastre unde la Corcova ne intalnim cu aceleasi dealuri insorite dar populate de oameni noi si chiar de plantatii noi. Insa, despre acesti oameni noi nu este nevoie sa vorbim pentru ca asa cum am mai spus-o, vinul este cartea de vizita a oamenilor si a locului de unde provine.

Asadar, Corcova – Cabernet Sauvignon & Merlot (50-50) 2009. Personal, imi place acest vin, mi-a placut de prima data cand l-am degustat, undeva pe la inceputul anului 2012. Aromele sunt puternice, frumoase si complexe cu note de condimente, lemn de stejar uscat din spatele carora vin hotarate notele de coacaze, cirese negre si prune uscate. In gust are densitate, forta si un bun echilibru intre aciditate si taninuri. De asemenea, nu lipseste gustul intens de coacaze si gem de prune dublate de lemnul de stejar ars. Aceasta experienta gustativa mi-a dat de inteles ca vinul se afla inca in evolutie, as vrea sa il vad peste 3-5 ani.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VIN DE SOMMELIER - interviu cu blog.pistoanebaricate.ro/

GENERATIA 9

Beciul Domnesc Grand Reserve